Sałatka z marynowanych szparagów. |
SKŁADNIKI: - Szparagi zielone, białe kilka sztuk ( po 2 na 1 porcję)
- mix sałat ( parę listków różnych sałat)
- truskawki 3-4 szt
- sos vinaigrette ( 3-4 łyżki)
- marchewka, pietruszka, por
- sos słodko-kwaśny tao-tao ( parę łyżek)
WYKONANIE: Po obraniu szparagów marynujemy je w sosie słodko kwaśnym najlepiej parę godzin. Mix sałat mieszamy z winegretem. Marchewkę, pietruszkę obieramy obieraczką, a gdy już będą obrane ścinamy obieraczką dalej parę pasków robiąc warzywa tagliatelle tj. wstążki szerokości sznurówek. Pora kroimy podobnie w paski i lekko go blanszujemy. Wykładamy na talerz mix sałat formując go w kształt wulkanu ,a na jego wierzch kładziemy warzywa tagliatelle i pokrojone szparagi. Truskawki przekrojone wzdłuż na pół kładziemy wzdłuż krawędzi talerza.SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz