Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 20 maja 2014

Krewetki z grillowanym czosnkiem.

         Krewetki  z czosnkiem grillowanym to kolejna prosta przekąska, którą pragnę zaprezentować. Podamy je z vule-vantem z ciasta francuskiego, którego można kupić w niemal każdym sklepie. Krewetki, które będziemy używać najlepiej by były już obrane i surowe ( gdyż często można dostać sparzone). Cebulkę kroimy w kostkę podsmażamy na masełku po czym dodajemy krewetki i grillowany czosnek ( jakieś 2- 3 ząbki na porcję 10 krewetek. Czosnek można również po prostu usmażyć na suchej patelni dość mocno tak by zrobił się ciemny, przez co nada charakterystyczny smak). Wszystko podlewamy białym wytrawnym winem , a gdy odparuje wlewamy śmietanę. Solimy, pieprzymy, wciskamy nieco soku z cytryny i dodajemy pod koniec posiekany koperek.  Na środku talerza kładziemy podgrzany vule-vant do jego środka wkładamy parę krewetek, resztę dookoła talerza wraz z sosem. SMACZNEGO.
Krewetki w śmietanie
Koperek dodany na koniec


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz