Łączna liczba wyświetleń

sobota, 5 kwietnia 2014

Grillowany Łosoś w srebrze.

sposób układania
Dzisiejszy post to moja kolejna propozycje na rybkę. Będzie to łosoś z serem kozim i pomidorami z grilla, ale gdyż w domowych warunkach z grillem jest ciężko można śmiało użyć patelni grillowej. Składniki podaje na dwie porcje.

SKŁADNIKI:  -  Filet z łososia 400g
                         - pomidor średni 2 sztuki
                         - ser kozi konecki ( jest podobny do fety tylko twardszy} 200- 300g
                         - oliwa czosnkowo- pietruszkowa ok 50 ml
                         - folia aluminiowa 4 płaty wielkości kartki A4

SPOSÓB WYKONANIA:  Oczyszczony filet z łososia kroimy na 4 plasterki , na tyle samo ser oraz obrany ze skórki pomidor. Na podwójną folię posmarowaną lekko oliwą kładziemy kolejno łososia, ser, pomidor tak by jedno zachodziło na drugie

i smarujemy całość oliwą czosnkowo-pietruszkową. Nie trzeba solić, gdyż ser już nadaje odpowiedniej słoności rybie. Zawijamy folię robiąc tzw. cukierek i kładziemy na rozgrzanego grilla. Grillujemy do czasu, aż łosoś cały się zetnie, a ser rozpuści .
sposób zawijania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz