sposób układania |
SKŁADNIKI: - Filet z łososia 400g
- pomidor średni 2 sztuki
- ser kozi konecki ( jest podobny do fety tylko twardszy} 200- 300g
- oliwa czosnkowo- pietruszkowa ok 50 ml
- folia aluminiowa 4 płaty wielkości kartki A4
SPOSÓB WYKONANIA: Oczyszczony filet z łososia kroimy na 4 plasterki , na tyle samo ser oraz obrany ze skórki pomidor. Na podwójną folię posmarowaną lekko oliwą kładziemy kolejno łososia, ser, pomidor tak by jedno zachodziło na drugie
i smarujemy całość oliwą czosnkowo-pietruszkową. Nie trzeba solić, gdyż ser już nadaje odpowiedniej słoności rybie. Zawijamy folię robiąc tzw. cukierek i kładziemy na rozgrzanego grilla. Grillujemy do czasu, aż łosoś cały się zetnie, a ser rozpuści .
sposób zawijania |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz