Tą zupę polecam szczególnie ze względu na jej wspaniały smak , jak i łatwość i szybkość w przyrządzaniu oraz nie dużą ilość i niską cenę potrzebnych do niej składników.
SKŁADNIKI : mleko 0.5l , serki topione 3 kostki ( dobrze jest użyć czosnkowe, śmietankowe, albo ziołowe, ale można też nawet i z szynką czy inne smaki byle nie rybne } czosnek 2- 3 ząbki , sól, pieprz biały najlepiej , ewentualnie można dodać też zioła prowansalskie, odrobina masła do smażenia.
WYKONANIE : Czosnek siekamy drobno i szklimy go delikatnie na masełku ,a gdy to nastąpi wlewamy mleko , oraz dodajemy serki. Doprowadzamy do zagotowania i rozpuszczenia serków w mleku mieszając by sie nie przypaliło . Przyprawiamy do smaku.
Podawać można z marcheweczką jak do rosołu, groszkiem ptysiowym, grzankami, bazylią, albo z pesto
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz