Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 14 kwietnia 2011

Zupa krem serowa.

        Tą zupę polecam szczególnie ze względu na jej wspaniały smak , jak i łatwość i szybkość w przyrządzaniu oraz nie dużą ilość i niską cenę  potrzebnych do niej składników.


SKŁADNIKI  : mleko 0.5l , serki topione 3 kostki  ( dobrze jest użyć czosnkowe, śmietankowe, albo ziołowe, ale można też nawet i z szynką czy inne smaki byle nie rybne } czosnek 2- 3 ząbki , sól, pieprz biały najlepiej , ewentualnie można dodać też zioła prowansalskie, odrobina masła do smażenia.


WYKONANIE : Czosnek siekamy drobno i szklimy go delikatnie na masełku ,a gdy to nastąpi wlewamy mleko    ,  oraz dodajemy serki. Doprowadzamy do zagotowania   i rozpuszczenia  serków w mleku mieszając  by sie nie przypaliło . Przyprawiamy do smaku.
  
  Podawać można z marcheweczką jak do rosołu, groszkiem ptysiowym, grzankami, bazylią, albo z pesto

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz