Łączna liczba wyświetleń

środa, 19 stycznia 2011

Vinegrette

 Sos do sałatek, który świetnie podkreśla smak warzyw i sprawia, ze możemy je łatwo przełknąć oraz czujemy się syci. Wiele osób kupuje gotowe sosy vinaigrette i miesza proszek z wodą, czy olejem myśląc, ze sami nie potrafili by zrobić lepszego. Nic z tych rzeczy sos łatwo się robi i podam prosty przepis.

SKŁADNIKI : czosnek 4 ząbki. musztarda 3 łyżki, ocet winny 50 mil, olej 150mil, bazylia i oregano suszone, sól, cukier ok 3 łyżek.

WYKONANIE :  wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczynku np. dużej szklanki lub wysokiej miski i blendujemy blenderem ręcznym. Pod koniec dobrze jest dodać ok 50 mil wody najlepiej gazowanej. http://kuchniapolskaihiszpanska.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz