Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 19 czerwca 2014

Frytki inaczej.

zwykły ziemniak
kroimy w cienkie plastry
   Każdy z nas, a w każdym razie większość lubi frytki. Choć śą one wysoko kaloryczne i ciężko strawne smak ich rękompensuje te wady. Wiadomo istnieją też takie, które się odpieka w piecu, jednak nie równają się one z tymi tradycyjnymi smażonymi w głębokim tłuszczu. Ja zaproponuje właśnie takie - smażone w tłuszczu jednak w nieco innej formie. Będzie to połączenie zwykłych frytek z talarkami, a do ich zrobienia oprócz ziemniaków i  tłuszczu potrzebne też będą floki ( drewniane patyczki do szaszłyków), bądz też długie wykałaczki.

smażymy w głłębokim tłuszczu

nabijamy na floka by zostawić przerwy


solimy i jemy.

odsączamy na ręczniczkach papierowych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz