|
zwykły ziemniak |
|
kroimy w cienkie plastry |
Każdy z nas, a w każdym razie większość lubi frytki. Choć śą one wysoko kaloryczne i ciężko strawne smak ich rękompensuje te wady. Wiadomo istnieją też takie, które się odpieka w piecu, jednak nie równają się one z tymi tradycyjnymi smażonymi w głębokim tłuszczu. Ja zaproponuje właśnie takie - smażone w tłuszczu jednak w nieco innej formie. Będzie to połączenie zwykłych frytek z talarkami, a do ich zrobienia oprócz ziemniaków i tłuszczu potrzebne też będą floki ( drewniane patyczki do szaszłyków), bądz też długie wykałaczki.
|
smażymy w głłębokim tłuszczu |
|
nabijamy na floka by zostawić przerwy |
|
solimy i jemy. |
|
odsączamy na ręczniczkach papierowych |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz